Enpä olisi kesäkuussa uskonut, että tuolloin paketin mukana toimitetut tarvikeniput olisivat vielä viiden kuukauden kuluttua pihalla ja että lapioisin niitä esiin lumihangesta. Niin vaan kävi, raskasta nuoskalunta tuli lokakuun päätteeksi suunnilleen 20 cm.

Tajunta laajeni suunnilleen hehtaarilla, kun illalla tartuin lapion varteen kaivaakseni lumeen hautautunutta tavaraa näkyville. Olisi pitänyt varautua paremmin lumentuloon, putsata piha kaikesta siellä lojuvasta ylimääräisestä tavarasta ja roskasta ja suunnitella lumenkaatopaikat. Nyt kun roinaa on läjä siellä, toinen täällä ja joka paikassa jotakin, yks kaks luodulle lumelle ei ollutkaan paikkaa. Kolaaminenkaan ei moisessa epäjärjestyksessä oikein ota onnistuakseen.

No, tämä lumi sulaa toivon mukaan pois nopeasti. Sitten onkin aika kiireesti organisoida pihamaan asetelmat uusiksi. Olen kyllä hartaasti odottanut, että jäljellä oleva rakennusmateriaali organisoituisi nopeasti oikealle paikalleen taloon.

Sisäpuolen pinnoitustyöt ovat alkaneet kattopaneelien asennuksella. Timpurit ovat saaneet paneelit paikalleen suurimpaan osaan alakerran katosta, yläkerran panelointeja ei ole vielä aloitettu.

Myös sisustusurakoitsija on saapunut työmaalle ja aloitellut omaa osaansa. Valmistelut viittaisivat siihen, että laatoitustöitä saattaisi olla ensimmäisenä listalla.

Aika moni huone saa kaksisävyisen seinäpaperoinnin. Rouvan kanssa kävimme laittamassa tapetoitaville seinille laput, joihin merkattiin mitä tapettia on tarkoitus laittaa ko. seinälle.

Lattialaminaatit tulevat torstaina. Siihen mennessä on kattopaneelit saatu toivon mukaan paikalleen ja olohuoneen lattialle uutta tilaa laminaattipaketteja varten.