Nimittäin kiintokalusteitten ja sisustusmateriaalien valitseminen siten, että sävyt ja kuosit rimmaisivat edes kohtalaisesti.

Tuo Topin kalusterunkojen värityksen muuttuminen aiheutti taas kertaalleen sen, että lattian sävy pitää ehkä ottaa vaaleampana kuin alunperin suunniteltiin. Yleensä ottaen pidämme kyllä lattiamateriaalin sävyä hallitsevimpana tekijänä, onhan se pinta-alaltaankin suurin tiloja yhdistävä yksittäinen tekijä kattomateriaalin ohella. Tilojen ilmeessä yritetään tavoitella tiettyä linjaa, vaikkakin kullakin huoneella saa olla omat tunnusmerkilliset nyanssinsa.

Kaikkea kivaa olisi tietysti mukava laitella pitkin ja poikin huushollia, sen suhteen tarjonta maailmalla on loppumaton. Täytyy kuitenkin toppuutella ja yrittää kuitenkin pysytellä budjetissa, se onnistuu parhaiten pitäytymällä pääosin talotoimittajan ja sen tavarantoimittajien tarjoamassa valikoimassa. Valikoimat ovat kuitenkin verrattain suppeat, joitakin poikkeuksia budjettikuriin joutuu tekemään.

Vaikka piirustuksia on talotehdas kumppaneineen lähettänyt meille lukuisia, niin eipä ollut joukossa yhtään mittapiirustusta, josta olisi voinut lukea seinien mitat ja paikat millilleen. Jostakin niiden timpureittenkin pitää osata seinät rakentaa oikeille kohdilleen, joten sellainen mittapiirros löytyisi varmasti timpureitten piirustusmapista.

Ja sieltähän se pienen penkomisen jälkeen tulikin esiin - kopioin mittalukemat omaan pohjapiirustuskopiooni. Mittojen kanssa on helpompi mm. arvuutella, mahtuuko kaapisto tai laatikosto johonkin koloon vai ei... Ei mahtunut.