Talon maalaaminen on nyt virallisesti aloitettu; saattaapi mennä jokunen tovi ennen kuin pinta on kokonaan kahteen kertaan maalattu. Viikonlopun kelit suosivat maalaajaa, kunhan vain pysytteli sutinsa kanssa varjoisammilla seinämillä. Kuvasivulla on taas pitkästä aikaa uusia kuvia viikonlopun saavutuksista.

Nyt kun maalia on jo saatu levitettyä runsaan julkisivullisen verran (n. 10 litraa...), sanoisin värin olevan hyvin oman makumme mukainen ja taloon sopiva. Maalattavaa riittää vielä paaaljon, toivottavasti maalausilmoja riittää ja varsinkin viikonloppuisin...

Työ aloitettiin kumpanakin päivänä jo varhain aamulla, maalasimme pääosin vaimon kanssa kahteen pekkaan ja lapsetkin kävivät suttaamassa pätkän seinää kumpainenkin. Vinha-puunsuoja vaikuttaa hyvin peittävältä, hajuttomalta ja hyvin levittyvältä. Lopputulos on hyvin maalimainen, puun pintakuviointi jää ehkä paremmin näkyviin kuin lateksin alta jäisi.

Pohjustuksista sen verran, että talohan on teollisesti pohjamaalattu. Kostean ja lämpimän syksyn sekä talven aikana talon pohjoiskulmalle oli kertynyt hieman pintahomepilkkuja. Pilkuttuneet riskialueet käsittelin Boracol-homeentorjuntaliuoksella, jonka pitäisi estää homeen ilmaantuminen jatkossakin. Kuistin ja terassin pilareitten yläpäässä pilkottaneet naulauslevyt pohjustin Rostex-ruosteenestomaalilla.