Ja taas päiväni venähti puoli kahteen, kun viimeisetkin työläiset (putkimiehet) lähtivät työmaalta vasta 23:15. En valita, hiukan aiemmin lähteneet kattotarvikeasentajat sanoivat työpäivänsä olleen vasta 22-tuntisen. Ovat kuulemma tehneet yli 40-tuntisiakin päiviä...

Nyt tapahtuu työmaalla niin paljon, ettei kaikkea muista aina mainita. Eilen oli myös saunan lauteet löytäneet paikkansa ja minä poikkesin hakemassa uuden lyhdyn lasin rikki menneen tilalle.

Timpurit ovat tänään laittaneet erkkerin viallisen seinäelementin laudoituksen kuntoon, katon yläpuolinen laudoitus on vielä tekemättä. Pihaan on ilmestynyt henkilönostin, joten huomenna saataneen laudoitus kuntoon ja päätykoristeet paikoilleen. Parvekkeen kaide on myös laitettu lopulta paikoilleen.

Kaikki työmaalle saapuneet ovet ulko-ovea myöten on nyt laitettu paikoilleen. Yksi väliovi on jäänyt toimittamatta, joten alakerran vaatehuoneessa ei sellaista vielä ole. Kynnykset on myös laitettu paikoilleen.

Rännit, kattotarvikkeet ja varapoistumistiet asennettiin illan mittaan otsalamppujen valossa. Syöksyt ja sadevesiviemäreitten paikat eivät ihan kohtaa, paikkoja pitää vähän säätää lapiolla kun laitan rännikaivot paikalleen (ne pitäisi kyllä hankkiakin ensin...).

LVI-kalustus on myös tehty tänään. Painekoetta tehtiin illan aikana useammankin kerran, ensimmäisen kerran koe paljasti lämminvesivaraajassa oleen viallisen putkiliitoksen (valmistusvika), minkä takia varaaja jouduttiin tyhjentämään - taisi ottaa pari tuntia hivuttaa vesi hallitusti pois. Toisella kertaa pesukoneen hanaliitos tihkutti hiukan. Kiristämisestä huolimatta paineet eivät tahtoneet pysyä, joten putkistoa yritettiin ilmata juoksuttamalla vettä. Painekoe saatiin lopulta onnistumaan, kun neuvoin putkareita päästämään ilmat pois myös pesuhuoneen wc-varausputkesta, missä sitä olikin koko tuutin täydeltä...

Keskuspölynimurin yksi imurasia ei tässä vaiheessa toimi, johto on ilmeisesti mennyt poikki jossakin välissä. Kaksi muuta imurasiaa toimivat. Toimimaton rasia laitetaan korjattavien asioitten listalle.

Omia operaatioita oli vakuutuksen hankkiminen kiinteistölle, sekä sähkö- ja teleasentajien tilaaminen perjantaille. Antenniasentajaa ei meinannut löytyä enää tämän vuoden puolelle lainkaan, mutta pitkän soittokierroksen jälkeen sain yhden lupaamaan käynnin ensi viikon torstaille.

Listoitusta ei ole vielä aloitettu ja portaatkin luuraavat ties missä. Ulkopuolella on vielä vähän kirvesmiestöitä tehtäväksi. Jäljellä on enää kaksi päivää ennen sovittua luovutusta...