Perustusten tekeminen alkoi betonilaudoituksen tekemisellä. Laudoitus saatiin rakennettua ja tuettua alustavasti päivässä. Homma vaati kaksi rakennusalan miestä ja kaksi tämmöistä tumpulampaa ukkoa rehkimään helteeseen ja perin pistävään keväiseen auringonpaisteeseen.

Tällä erää laudoitus näyttäisi olevan melkoisen hyvin sijoillaan ja oikeissa mitoissa. Ristimitoissa heitot olivat vain muutamia millejä suunnitellusta, kun toleranssi on tehtaan edustajan mukaan +/- 10 mm. Sokkelin korkeuden toleranssi on +/- 5 mm. Saapa nähdä mitä mitat ovat valutöitä aloitettaessa, sillä puu tuntuu elelevän uskomattoman paljon sääolosuhteitten mukaan.

Sähköyhtiön miehet kävivät asentamassa sähkömittarin ja kytkemässä mittauskeskuksen sähköverkkoon. Paikallinen sähköurakoitsija kävi vielä toteamassa kytkennät ja suorittamassa mittauksia ja laitetestejä (vikavirtasuoja).

Todella fyysisen päivän jälkeen olo on raukea, käsivarret auringon polttamat ja tenniskyynärpää vaivaa tavallista enemmän päivän moukaroinnin tuloksena.