Vettä on tänään saatu aikalailla rakeiden ja sähikäisten saattelemana, epävakainen ja kostea ilma pitävät maalarimestarin pois nurkkia sottailemasta. Mitenkähän mahtoi käydä rikkaruohokemistin ruiskutusten, liekö myrkyistä enää mitään jäljellä...?

Aamun ulkolämpötila oli enää vain 5 celsiusastetta, eikä se tainnut koko päivänä nousta yli viidentoista asteen. Kelien viileneminen alkaa hiukan tuntua sisälläkin, varsinkin kun IV-koneen lämmöntalteenottoa on vähennetty "kesäpellein". Ilman LTO:n lämmitysvaikutusta viileämpi ulkoilma virtaa viileänä myös huoneisiin saakka. Säätöpeltien poisto tulee kyllä kohta harkintaan, jos koleat kelit jatkuvat pitempään.

IV-koneen suodattimet vaihdoin taas kertaalleen uusiin, vain 4 kuukauden käytön jälkeen. Juhannuksen alla suoritetut pölyiset maansiirtotyöt näkyivät mustana tomukerroksena suodattimen pinnalla. Suodatin oli jo ilmeisen tukkoinen, sillä sen uusiminen paransi ilmanvaihtoa - noin niinkuin sieraintuntumalla arvioiden.

Täysikuu möllöttää vaisusti paksun sumuvaipan takaa. Sumu kertoo ilman nopeasta jäähtymisestä, huomisaamu saattaa olla tämänaamuistakin viileämpi. Jos lämpötilat alkavat lähennellä nollaa, niin kohta saa ruveta noita maalisankoja kantamaan sisätiloihin varastoon...