Juhannus meni mukavasti sukukokouksessa syöden, juoden ja savusaunassa saunoen. Sunnuntaina saimme sentään aikaiseksi tarttua taas pensseliin.

Huomasimme, että alkuviikon maansiirtotyöt ovat nostattaneet ilmoille melkoisen pölymassan, joka olikin mukavasti laskeutunut seinäpaneelien viisteisiin. Seinä on siis harjattava uudelleen puhtaaksi ennen toisen maalikerroksen levittämistä.

Appi tuli tänään illalla jelppimään maalausurakan kanssa, edistyttiinkin aika mukavasti. Tämänhetkinen tilanne on sellainen, että talo on suunnilleen puoliksi maalattu kahteen kertaan, Vinhaa on mennyt noin 4½ x 9 litraa.

Alakerran vessan lavuaari veti hieman huonosti, joten viime töikseni ryhdyin tyhjentämään vesilukon sakkakuppia. No sakkaa ei juuri ollut, mutta ohuet muoviset viemäriputket lattiakaivoa myöden olivat puolillaan mustaa, limaista ektoplasmaa. Olen kyllä avannut vastaavia tukoksia monta kertaa aiemminkin, mutta tämänkertainen mönjäpaljous olikin jotakin ylivertaisen uutta.

Inhosta väristen rassasin tuubit puhtaaksi. Lopuksi desinfioin putkiston ja lattiakaivon WC:n puhdistusaineella, jottei moista kasvua ihan heti tulisi tukkimaan lavuaarin viemäröintiä. Mistäköhän on mahtanut moinen ameeba saada alkunsa..?