Kunnan rakennustarkastaja ja vastaava mestari ilmestyivät tänään aamupäivällä oven taakse ja ehdottivat, että jokohan tehtäisiin lopputarkastus. Sanoin, että sopiihan se.

Miekkoset olivat liikkeellä lähinnä toisen työmaan tarkastusasioissa ja olivat ohi ajaessaan päättäneet poiketa myös meille, kun päättelivät pihalla olevien autojen perusteella meikäläisen olevan kotosalla. Aika sopivasti siis sattui tämä flunssakuumeinen sairaslomapäivä.

Lopputarkastus tuli sitten kuin faksi Jäätteenmäelle, pyytämättä ja yllättäen. Koko toimitus kesti suunnilleen kolme minuuttia, talo kierrettiin kertaalleen ympäri minuutissa ja loput kaksi turistiin sitten niitä-näitä. Pöytäkirja tulee postissa. Itse olisin tilannut tarkastuksen vasta pihan siistimisen jälkeen, mutta kelpasi se näköjään näinkin.

Viime viikkojen toimintasaldo on jo pelkästään sateisten ilmojen takia ollut aika heikko - tässä kuussa on ollut tähän mennnessä jo 18 sadepäivää. Viikonlopulla oli kuitenkin ihan kohtuullisen kuivat kelit, joten urakat etenivät hiukan.

Polttopuu-urakkaa vauhdittaakseni ostin lauantaina moottorisahan ikivanhan sähköisen pöllisahan tilalle. Täytyy sanoa, että kyllä vaan olikin ilo pätkiä tähteelle jääneitä purkulautoja ja pattinkeja uudella koneella. Vanhalla lelulla urakkaa olisi saanut tehdä kaksi kertaa pitempään.

Ulkosuojassa olleet polttopuut kärräsin ja pinosin puuvajaan ja ulkosuojasta vapautunut tila pitäisi seuraavaksi täyttää näillä vastikään pätkityillä klapeilla. Sahattavaa ja kärrättävää kyllä riittää vielä pariksi muuksikin päiväksi.

Viime vuonna yöt alkoivat jo näihin aikoihin viilentyä lähelle nollaa astetta, joten päätin hiukan ennakoida tulevaa ja poistin eilen kesäpellit IV-koneen lämmön talteenottokennon päältä. Samalla koneen avaamisella vaihdoin myös ilmanvaihdon suodattimet uusiin.

Todettakoon myös, että edellisessä lokimerkinnässä mainitut maksaruohoistutukset ovat edelleen hengissä, vaikka pelkäsin niiden huuhtoutuneen pois parin rankkasateen myötä.