Puhaltimien lämmöt näyttävät menevän harakoille, kirjaimellisesti. Aamulla katon harjalla rapisteli nimittäin kaksi harakkaa.

Vähäsen on ollut vaisu meininki työmaalla, mitään ei ole tapahtunut. Vesimittarin asentajakaan ei sitten ehtinyt poikkeamaan työmaalla. Mahtaakohan se meidän timpurikaan olla enää työsuhteessa talotoimittajaan...

Permanto sentään. Yhdellä hetkellä asiat etenevät niin, että ryske käy. Toisella hetkellä taas kaikki jää roikkumaan ilmaan, jäljelle jää vain epätietoisuus. Jollei timpuri huomenna ilmaannu työmaalle, on pakko taas tarttua luuriin ja puhutella työpäällikköä.

Uusi porrastoimittaja lähetti tarjouksen portaan sävyttämisestä. Tarjous oli ihan OK. Se mikä tässä panee taas sapen kiehumaan, on perusporrasmallin, tai paremminkin sen kaiteen muuttuminen kertaluokkaa rumemman, raskaamman ja halvemman näköiseksi (K3-malli). Edellisen toimittajan kaide oli sirompi, muistutti Lappiportaan K8-vaihtoehtoa.

Maksan talotoimituksesta täyden hinnan, mielestäni olen myös kertaalleen maksanut tietyntasoisesta portaasta ja kaiteesta. Enkä todellakaan halua maksaa lisää hintaa siitä, että saan samantasoisen portaan mitä olin vielä jokunen viikko sitten saamassa ilman lisämaksua. 

Mielestäni on talotoimittajan riski, että yhteistyökumppanin vaihtuessa kertaalleen myydyn portaan kate laskee tai menee vaikka persneton puolelle. Tässä taitaa olla kana kynittäväksi talotoimittajan kanssa, asiakas ei saa joutua talotoimittajan ottaman riskin maksumieheksi.

Pyysin vielä eritellyn tarjouksen sävytetystä portaasta sillä paremmalla kaiteella, odotan mielenkiinnolla vastausta.