Olen tässä projektin kuluessa ottanut tavaksi skannata kaikki paperilla tulleet piirustukset ja muut dokumentit PDF-tiedostoiksi. Tiedostona piirustukset on helppo lähettää sähköpostitse projektin "toimihenkilöille" tutustuttaviksi, paperikopion saa käteensä kun muuten tavataan palaverin merkeissä. Näin saan myös kätevästi syntymään sähköisen arkiston kaikista rakentamisessa käytetyistä dokumenteista. Jotta homma kävisi joutuisasti, tarvitaan toki skanneri, jolla saa ainakin A3-kokoisia papruja skannattua.

Viime viikolla tosiaan tuli LVI-kuvat, olipa mukana näköjään myös piirros talon ulkopuolisten vesi- ja viemärijohtojen paikoista (ml. sadevesiviemärit). Talotoimittajan taiteilijan näkemys aiheesta oli muutamaa yksityiskohtaa lukuunottamatta melkolailla samansuuntainen, kuin maanrakentajalle väsäämäni ohjeistus. Omassa piirroksessa olin pyrkinyt välttämään vesijohdon vetämistä ristiin naapuritalon putkien kanssa, mikä myös tullee olemaan käytäntöön sovellettava ratkaisu.

Mikäli olen ynnäillyt oikein, tällä viikolla pitäisi myös sähkökuvien vedosten saapua tarkastusta ja lisäysten tekemistä varten. Kun vielä perustussuunnitelmakin valmistuu tälle viikolle, niin alkaa taas vähitellen olla aika koota porukka kokoon suunnitelmien verifiointia varten.