Unohdin tuossa aiemmin mainita, että vastaava työnjohtajakin kävi työmaata katsomassa taas perjantaina - kesken on, oli toteamus.

Työmaalla on edelleenkin hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Pikkaisen alkaa olla sellainen kutina, että pitääkös tässä kääriä hihat ja ruveta itse lätkimään tavaraa paikoilleen, näin vasta-alkaneella lomalla kun olisi siihen jopa pieni mahdollisuus. Vaan taitaa olla parempi, etten mene säätelemään talotoimittajan organisoimaa työjärjestystä - voisi olla hankala asia vastuukysymysten puolesta.

Aikani kuluksi yritin vähän arvailla talon tulevaa värisävyä - onhan tuossa jo sen verran seinää pystyssä, että maalaamista voisi aloitella jossakin kohtaa, vaikkei ulkokuori kaikilta osiltaan vielä olekaan valmis.

Tikkurilan talomaalikartan kanssa kiertelin talontekeleen ympärillä ja tarkkailin värien olemusta erilaisissa seinille lankeavissa valo- ja varjomaailmoissa. Ajatus olisi, että seinistä tulisi siniharmaat tai harmaat, tehostettuna jollakin valkoisen sävyllä.

Luonnonvalossa värikartan värit ovatkin yllättävän erilaiset siihen nähden, mitä oli sisätiloissa kuvitellut väreiksi valitsevansa. Mukavan tuntuinen siniharmaan sävy olikin uudessa valossa aivan liian vaaleansinisen näköinen. Nyt tänään uuden tarkastelun myötä tuntuisi siltä, että seinien päävärinä voisi olla 606X tai 613X.

Toinen kysymys onkin millähän maalilla seinä pitäisi maalata, jotta huoltomaalausta ei tarvitsisi kovin usein tehdä. Akrylaattimaalilla, öljymaalilla, petrooliöljymaalilla vai jollakin muulla? Ja kenen valmistamalla maalilla?