Tulipa taas vaihteeksi sellainen päivä, jolloin pyörät tuntuvat pyörivän oikein tosissaan. Kaikki pyörät tosin eivät pyöri niin nopeasti kuin toiset...

Aamupäivällä puhallusvillayrittäjä soitteli ja kyseli, minä päivänä ensi viikolla voisi tulla puhaltamaan villat vintille. Höh, eihän meillä ole vielä tietoakaan vinteistä, vielä ei ole tehty edes välipohjia ja niissä kulkevia ilmastointikanavia, saati sitten yläpohjia. Lykkäsin toimituksen hamaan tulevaisuuteen, timpuri tai työpäällikkö palaa asiaan kunnes villojen puhaltaminen tulee ajankohtaiseksi - ensi viikolla sen aika ei kuitenkaan taida olla.

Vastaavalta mestarilta tiedustelin, joko on saatu runkokatselmusaika sovittua lomalta palailevan rakennustarkastajan kanssa. Ei ole, ehkä ensi viikolla. Katselmointia ei kuitenkaan jäädä töitten puolesta odottelemaan, katselmointipyyntö on jätetty hyvissä ajoin ja tarkastaja tulee katsomaan sitten, kun sopii sen mitä on jäänyt näkyviin.

Kiitolinja ilmoitti takan tulevan huomenna. No, minkäs teet - takka sitten tulee ja seisoo vuorostaan pihalla niin kauan, kunnes lattia on saatu valettua. Valu on toivottavasti viimeistään joskus ensi viikon aikana.

Ilokseni huomasin, että kattoasentajat olivat täydessä työn touhussa, kun tulin töistä kotiin. Vesikatto on nyt pääosin asennettu, vain muutamat reunapellit jäivät asentamatta puuttuvien otsalautojen takia.

Timpuri on ahertanut välipohjan höyrynsulun ja koolauksen kanssa. Eilen mainittu liimapalkki on edelleen asentamatta - on kuulemma hieman turvonnut toisesta päästään ja siksi asentamatta. Puu on 2 kk:n ulkona olon aikana ilmeisesti imenyt hieman kosteutta itseensä. Turvotusta yritetään nyt hieman vähentää kuivattelemalla palkkia muutama päivä ilman muovikääreitä.