Jopas taas vierähti viikko viime merkinnästä - vaan eipä parin metrin räystäänpätkän maalauksesta olisi paljon juttuakaan irronnut. Sateet ovat vihdoin hieman hellittäneet ja saatoin käyttää tämän päivän kuistin yläpohjan maalaamiseen, myös räystäät ovat saaneet lisää maalia.

Taannoin huomasin, että erkkerin yhden sivun rännissä on kaato väärin päin, eli käytännössä kourun kauimmaisessa päässä lillui koko ajan toista senttiä vettä. Silmällä katsoen kourun kaato näytti kyllä olevan oikein otsalautaan nähden, mutta se oli näköharhaa se. Vatupassi näytti otsalaudan olevan aikalailla vinossa ja kun ränniasentajat ovat laittaneet kaadon pimeässä otsalaudan mukaan, niin selvähän se on miten siinä käy.

Yritin hieman parantaa tuota rännikourun kaatoa, mutta kourun päätä ei ollut varaa nostaa enempää kuin sentin verran. Kouru on nyt suunnilleen (kiroten...) vaakasuora ja veden ei pitäisi paljolti jäädä makoilemaan kourun päätyyn.

Mitenkähän timpurit ovat onnistuneetkin laittamaan tuon räystään reunan noin vinoksi..? Onkohan tuollainen puoliauma-mallinen erkkerin katto vaikea rakentaa? Muistaakseni jo elementtien pystytysporukka ähelsi pitkään erkkerin kattokolmioiden kanssa, liekö tässä nyt sitten nähtävissä sen ähellyksen lopputulema.