Viikonlopun teemana on ollut talon ulkoisen värisävyn valinta. Kävin kaupasta hakemassa muutaman pienen maalipurkin sävytettynä väreihin, joita voisi ajatella talon pääväreiksi. Seinäpaneelin pätkistä nikkaroin maalausalustat, joille maalasin yhden sävyn kullekin. Näitä alustoja on kätevä siirrellä eri kohtiin taloa, jotta olisi helpompi päätellä, miltä mikin väri näyttää eri seinille lankeavassa valaistuksessa.

On melkoisen ällistyttävää, miten paljon valon laatu, säteilykulma, heijastukset, varjot, katselukulma ja pinnan tekstuuri vaikuttavat siihen, miltä maalattu pinta milloinkin näyttää (ks. valokuvat). Vanhalle valokuvauksen harrastajalle tässä ei tietenkään ole mitään uutta, mutta tieto lisää tuskaa ja tekee sävyn valinnasta vaikeaa.

Tänään suosikkisävyjä ovat 613X ja 614X - 606X pudonnee pois liian sinisenä vaihtoehtona. Hiukan on alkanut kiehtoa ajatus kahdella värillä maalaamisesta, 613X alaosaan ja 614X yläosaan. Kypsytellään ajatusta muutama päivä...

Muuten on taas urakoitu naulaisen puuläjän kanssa. Vihdoinkin alkaa loppu häämöttää, perattavaa tavaraa on enää vähän jäljellä.