Maksoin tänään talotoimituksen 2. maksuerän, koska maksun ehto "ristikot ja aluskate asennettu" on saatu täytettyä viime viikon aikana. Maksuerä edustaa mahtavuudessaan yli 40%:aa koko tilauksen arvosta, ei siis mikään pikkusumma.

Työmaalla ei tänään ole tapahtunut mitään, joko työmiesten juhannus jatkuu edelleen tai sitten ovat kokoamassa jonkun toisen palapeliä.

Pyhien aikana oli postilootaan ilmestynyt ryppyinen, viimevuoden kalenterista repäisty syyskuinen sivu, jolle oli kuulakärkikynällä raapustettu sinänsä täysin asiallinen työtarjous talomme maalaamisesta, jahka laudoitus saadaan valmiiksi asti. No, sitähän minäkin tässä itse asiassa odottelen, maalaushommiin pääsyä... Tietysti, jos itseään tarjonnut "ammattimaalari" on niin hyvä ja huokea kuin lappusessaan lupailee, niin voisihan sitä ajatella maalauksen palvelunakin ostavansa.

Muutenkin tässä kesän korvalla on erilaisia palveluntarjoajia käynyt työmaalla tyrkyllä. Eräskin olisi tullut mittaamaan vesijohtojen virtaukset ennen kuin edes kaikki alakerran elementit olivat paikoillaan, vesijohdoista vielä puhumattakaan. Onneaan kannattaa ilmeisesti ongiskella, tälläkin saralla taitaa päteä muinaisten viisasten toteama "Aikainen lintu madon nappaa".