Jotenkin olisin luullut, että koko perheen kotonalomailu olisi hivuttanut energian ja veden kulutuslukemia kesäkuisia arvoja korkeammiksi, tai ainakin samalle tasolle. Numerot kuitenkin osoittavat toista: heinäkuussa sähköä on kulunut 721 kWh ja vettä tavanomaiset reilut 9 m³. Sähköä lienee säästynyt ilmeisen säästeliään vedenkäytön johdosta, ei ole tarvinnut lämmitellä ylimääräisiä vesikuutioita.

Löysinpä sattumoisin eräälle paikalliselle maatilalle kuuluvan säätilan mittaustietoja tarjoavan nettisivun. Sen mukaan heinäkuussa on ollut 19 sadepäivää, vettä on satanut 136.2 mm, josta tänään 31.4 mm (klo 22:39 mennessä). Heinäkuun sademäärä edustaa 40% koko vuoden tähänastisesta sademäärästä ja on yli kolminkertainen kesäkuun sademäärään verrattuna. Pikkuisen on ollut huonot kelit tehdä ulkona yhtään mitään, ainakaan kastumatta...

Nyt kun kerran ruvettiin tilastoilla retostelemaan, niin mainittakoon myös, että näitä sivuja on ladattu tämän heinäkuun aikana noin 5 700 kertaa ja yhteensä kaikkiaan liki 72 000 kertaa.