Heti aamusta ilma oli jo sen verran epävakaisen oloinen, että vaihdoin maalaushommat suosiolla maatöihin.

Alkuviikolla päähäni pälkähti, että viikonlopulla keräämäni kivet voisinkin käyttää kiveysten tekemiseen. Ojapainanteen päässä oleva rumpuputken ympäristö oli oiva kohde kiville, sillä se tulisi nurmetettuna olemaan viheliäinen ajoleikkurilla hoidettavaksi.

En ole koskaan ennen tehnyt kiveystä luonnon monimuotoisista kivistä, eikä siitä mikään miljoonahieno tullut, mutta ajanee asiansa ja pitää putkensuun ruohottomana. Haastetta oli aloittelijalle ihan riittävästi, sillä etenkin putken viereinen ja yläpuolinen osa olivat melko jyrkät kivettävät. Saapa nähdä huuhtoutuvatko kivet ojanpohjalle ensimmäisen rankkasateen myötä...

Seuraavaksi kampasin pihatien pintaa haravalla hieman tasaisemmaksi. Kaivinkoneen jäljiltä ollut pinta pompotti jonkin verran autolla ajettaessa, toivottavasti nyt pompottaa vähemmän - koeajoa en vielä ole tehnyt.

Kaivoin myös vanhan puutarhajyrsimen esiin varaston kätköistä, missä se oli ollut pari vuotta käyttämättömänä. Tarkoitus on hienontaa jyrsimellä maaston kokkareet pienemmiksi.

Lievä optimismi jyrsimen käynnistymisestä parilla ensimmäisellä nykäisyllä kääntyi nopeasti otsalla helmeileviksi hikikarpaloiksi - luottovekotin päätti sitten olla käynnistymättä. Maallikkoanalyysini mukaan kipinä on kateissa, ei siis sytytä.

Tulpanjohdosta mitattuna jännitettä johtoon kyllä tulee, yleismittarin viisari heilui aivan siihen malliin. Putsasin tulpan ja tarkistin elektrodien välin, mutta jyrsin ei edes luvannut käynnistyä. Sitten purin puoli konetta, että pääsin käsiksi katkojan kärkiin, ajattelin josko ne olisivat käyttämättömyyttään hapettuneet. Sipaisin kärkiä hienolla hiomapaperilla ja kokosin koneen. Yhtään osia ei jäänyt yli, joten kaikki palaset löysivät ilmeisesti paikalleen.

Operaation jälkeen optimismi oli jälleen huipussaan, tällä kertaa ensimmäinen nykäisy tuotti lupauksen käynnistymisestä, kaksi paukausta kajahti ilmoille. Siihen se sitten jäikin, mylly oli mykkänä seuraavat sata tempaisua. Ponnistelut jatkuvat joskus paremmalla ajalla ja kun uusia ideoita käynnistymättömyyden aiheuttajasta ilmaantuu korvieni väliin...