Ensimmäisen erän viimeiset maalit läästittiin seinälle tänä iltana, maali riitti naftisti takapihan seinän värittämiseen. Hain kuitenkin jo eilen pari uutta maaliämpäriä varastoon viikonlopun sutisulkeisia varten. Samalla ostin myös pikkupurkin oksalakkaa; ajattelin lakata nuo pohjamaalaamattomana ja paljaana jököttävien pylväitten ja liimapalkkien oksakohdat ennen vinhan levittämistä.

Illan lopuksi tutkailin IV-koneen ilmanottoritilän kiinnityksiä, ajattelin ottaa sen pois maalauksen ajaksi. Kuinkas ollakaan, tulin taas katsoneeksi asiaa vähän tarkemmin ja huomasin että eihän se halvatun ilmanottoputken pää ja ritilä ole lähelläkään toisiaan. Ilma imetään käytännössä ullakon puolelta ekovillasilpun seasta eikä seinän ulkopinnasta. Eipä siis ihme, että suodattimista löytyy puhalluseristettä edelleenkin.

Tästä voisi kyllä heittää reklamaation menemään ja tilata tehtaan miehet paikalle, mutta taidan jatkaa putkea itse. Myös keskuspölynimurin poistoaukon ritilä oli niin poskelleen asennettu, että imurin vihellys kuuluu pitkin kyliä. Ilman ritilää imuri on käytännössä äänetön, aion hankkia itse paremman tilalle.

Oma apu on paras apu, jos vähänkään osaa ja viitsii nähdä vaivaa. Ei niitä talotoimittajan fixareita oikein jaksa katsella nurkissa enää sisäänmuuton jälkeen, parasta olisi saada vahdittua talo viimeisen päälle kuntoon ennen luovutusta.

Huomenna jatketaan maalausta - on noustava jo kukonlaulun aikaan, jotta ehtii maalata lounaanpuoleisen seinän aamupäivän kuluessa, ennen kuin puolilta päivin lankeava auringonpaiste tekee maalaamisesta mahdotonta.