Kattotuolit saapuivat tänään aivan yllättäen ja ilmoittamatta. Niitä odotettiin tulevaksi vasta ensi viikolla. Kuskilla ei ollut puhelinnumeroa, johon olisi voinut soittaa, vaikka rahtikirjassa lukee kissan kokoisin kirjaimin "ASIAKKAALLE SOITETTAVA ENNEN VIENTIÄ !!!". Yhtään puhelinnumeroa lapussa ei ollut, ei lähettäjän, ei tilaajan, eikä minun numeroani.

Onneksi työmaalla oli vielä ihmisiä paikalla - sateen uittamat talkoomiehet olivat juuri lähdössä pois, kun kattotuolikuski kaarsi pihaan. Onni oli myös, että laskupaikka kattotuoleille saatiin valmiiksi edellisenä iltana.

Erittäin vaihtelevien sääolosuhteitten takia sokkelin pinnoitus on osoittautunut haastavaksi tehtäväksi. Optimaalisin asennusilma rouhepinnoitteelle olisi lämpimähkö hieman tihkusateinen päivä. Tänään on vuorotellen aurinko paistanut laastin liian kuivaksi tai rankkasadekuuro huuhtonut vastatehdyn pinnoituksen mennessään. Ymmärrän hyvin, jos pinta ei ole kaikilta kohdin aivan priimaa...

Ennen taloasennuksen alkua pitää maasto olla kutakuinkin tasainen 3 m:n etäisyydelle asti sokkelin reunasta. Iltapuuhikseni tasoittelin täyttöjä, jotta timpureitten kelpaisi kompuroimatta tassutella talon ympäristössä. Nyt sopii tulla vaikka tanssikengissä työmaalle.

Mikähän ylläri huomenna mahtaa odottaa? Elementit pystyssä...?