Mahtaakohan tästä hommasta tulla valmista koskaan? Äijät kävivät ennen puolta päivää keräilemässä työkalunsa pois nurkista ja runsaan puolen tunnin päästä olivat jo tiessään. Iso pomo oli kuulemma käynyt komentamassa ukot toiselle työmaalle töihin. Tämänkertaisen tiedon mukaan miehet tulevat lauantaina tekemään osuutensa loppuun.

Pikkuisen haittaa tämä työjärjestys, mielestäni aluskatteen paikoilleen saaminen on tärkeää jo elementtien ja rakenteitten suojaamisen takia. Aluskate puuttuu edelleenkin erkkeristä ja keittiön yläpuolelta, ne olisi voinut pusertaa paikalleen vaikka väkisin. Vettä tuli eilen ehtoolla taivaalta kaikkiaan nelisen tuntia, joten katteella olisi ollut käyttöä. Terassit ja muut lipat saisi paikolleen vähemmän kiireellisinä pikkuisen myöhemminkin.

Toisaalta tuossa timpurijoukossa on ollut vain yksi, joka on kyennyt keikkumaan katolla. Tilanne on tietysti heidänkin kantiltaan katsoen hankala, tuskin kukaan haluaa tahallaan jättää kallista materiaalia sään armoille. Tämän ryhmän työt tosin olisivat olleet valmiit jo eilen tai jopa edellispäivänä, jos asiat olisivat toisin.