Sähköyhtiön mies kävi tänään. Talvilomani ansioista satuin itsekin onnekkaasti olemaan lähistöllä, kun ulkomittauskeskus avattiin pintaa syvemmältä.

Silmämääräisesti tarkasteltuna kytkennät olivat niinkuin pitikin, mutta toiminta oli edelleenkin nurinkurinen. Erinäisten mittailujen jälkeen nähtiin, että johdot on kytketty väärin tariffinohjauskellolla. Tai oikeinhan ne olivat, jos vaan kellosysteemi olisi ollut vanhaa mallia... Tässä, ilmeisesti uudemmassa, mutta samannäköisessä mallissa on kellon ohjaaman releen kärjet vanhaan nähden toisin päin. Ei siis ihme, että ohjaukset olivat virheelliset.

Kytkennät muutettiin ja nyt vaikuttaisi siltä, että LVV:n kytkin ja lämmönvaraustoiminto toimivat niinkuin pitääkin. Odotellaan vielä huomiseen aamuun, että nähdään vielä tuo toinenkin tariffin vaihtuminen...

Koskapa virheellisestä kytkennästä johtuen on mm. LVV:n lämmitys tapahtunut aina kalliimman tariffin aikaan ja lattian lämmönvaraaminen edullisemman tariffin sähköllä ei ole ollut mahdollista, olen oikeutettu saamaan hyvitystä sähköyhtiöltä. Sovittiin alustavasti, että 2500 kWh:n osuus kalliimman sähkön kulutuksesta veloitetaan edullisemman tariffin mukaan.

Sohvakalut ja nojatuolit tulivat perjantaina. Ovat aika muhkean ja lokoisan oloiset, "pikkusohva" jopa hieman yllätti kookkuudellaan.

Tänään liimailin huopalappuja nojatuolien jalkojen alle ja sitähän varten piti tuolit kääntää ylösalaisin. Vaikka tuoli on päältä kuinka hieno, niin tuolta pohjapuolelta se ei sitä ole.

Sitä oikein hämmästyi millaisesta puutavarasta tuolin runko on laitettu kasaan, meikäläisellä on tuolla hangen alla olevassa roskapuuläjässä monin verroin parempaa materiaalia tarjolla. Veli virolainen on tehnyt rungot varmaankin jostakin paikallisen marketin vanhoista banaanilaatikoista.

Rungon konstruktio on muutenkin hieman kyseenalainen ja nopeasti kasaan huitaistu. Runkoon pitänee keksiä muutama vahvikepatentti, muuten tuolien käyttöikä jää perin lyhyeksi. Myös yksi tuolinjalka louskui huonosti kiinnitettynä, katsoin parhaaksi kiinnittää jalan uudelleen ja paremmin - liimaa väliin ja puolet lisää ruuveja. Sohvia en edes uskaltanut vilkaista pohjapuolelta...

Laatua ei yleensä saa halvalla, harvemmin enää kalliimmallakaan. Todellinen laatu maksaa ilmeisestikin merkittävästi enemmän kuin paljon. Olen kyllä valmis maksamaan oikeasta laadusta, jos sitä jostakin saisi kohtuullisella katteella myytynä. Onko vielä olemassa niitä laadun tekijöitä, jotka tekevät työnsä ja tuotteensa huolellisella ammattitaidolla, suurella rakkaudella ja ansaitulla ylpeydellä?