Taas mahtuu päivään melkomoinen joukko mainittavia asioita.

Aamulla oli maanmittaustoimitus, vanhat rakennukset käsittävä määräala lohkottiin omaksi uudeksi kiinteistökseen. Rajapyykit mitattiin paikalleen GPS:n avulla, yksi tiheän kasvuston katveeseen sattunut pykki jouduttiin sijoittamaan perinteisen mittanauha-menetelmän avulla.

Aika jämpti härveli se maanmittausinsinöörin GPS oli; pystyi millin tarkkuuteen tontilla ja kulmapyykin etäisyys päiväntasaajalta voitiin kertoa kahden sentin tarkkuudella.

Soitin timpurille, ei aio enää jatkaa talotoimittajan leivissä. Soitin työpäällikölle, joka sanoi laittavansa toisen työporukan asialle.

Sain uudelta porrasvalmistajalta tarjouksen heidän perusportaansa muuttamisesta K8-kaidemallin portaaksi - lisähinta on 551€, sävytys maksaa vielä erikseen. Soitin talotoimittajalle ja vaadin lisähintaa hyvitettäväksi.

Ensimmäinen takaisinsoitto toi sen tyypillisen repliikin "sopimuksessa on kyllä sovittu vain lakatusta mäntyportaasta ja sellainenhan me toimitetaan". Juuri näin - sopimuksen tekstiä vapaasti tulkiten, portaaksi kelpaa vaikka lakatut lautatikapuut.

Vastaus on kuitenkin väärä. Useamman alueen myyjät ovat vuorotellen selkeästi esitelleet näyttelytaloihinsa asennetut portaat talotoimitukseen kuuluviksi. Kaikki esitellyt portaat ovat olleet edesmenneen toimittajan samaa perustoimitukseen sisältyvää mallia, hieman eri tavoin sävytettynä. Kyse on siis siitä, millaisena porras on minulle myyty ja markkinoitu - luonnollisesti odotan saavani myös sitä, mitä minulle on myyty ja markkinoitu, eikä jotakin ylimalkaisen nimikkeen "lakattu mäntyporras" taakse sopivaa mitä tahansa viritystä.

Asiakaspalveluinsinööri sai vielä kertaalleen luvan lähteä selvittämään asiaa ylemmiltään. Toista takaisinsoittoa ei ole vielä kuulunut, ehkä huomenna. Asia saisi varmastikin enemmän painoarvoa, mikäli muutkin samanlaisessa tilanteessa olevat kanssarakentajat olisivat aktiivisia oman näkemyksensä esilletuomisessa.

Kolmatta viikkoa pihalla lojuneet takan ja palomuuriseinän asennustarvikkeet kannettiin sisälle "kevyeksi" iltajumpaksi. Hormin palaset jäivät vielä pimeälle pihalle odottamaan vuoroaan, kyllä ne siellä vielä yhden yön voivat odotella sisään pääsyä. Painavien tarvikkeitten siirtämisessä oli ehdottoman hyvänä apuna tukevat nokkakärryt, niillä siirtäminen sujui mukavammin - hikistä hommaa kuitenkin.