Mies ja kaivinkone saapuivat paikalle aamulla, kuten oli sovittukin. Tänään tehtäisiin pois työt, jotka oli alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus tehdä jo viime syksynä. Takapainotteiseksi kääntyneen rakennusaikataulun takia maatöihin ei syksyllä päästy, sillä maastossa oli vielä varastoituna armoton määrä käyttämättömiä rakennustarvikkeita.

Työt aloitettiin routaeristämällä perusvesikaivon laskuputki kaivolta maantieojaan asti, yhteensä n. 16 metrin matkalta. Eristäminen on tarpeen, sillä kaivo ei ole syvällä ja putki on siten melko lähellä maanpintaa.

Seuraavaksi kaiveltiin irti jäljellä olleita kantoja. Kantoja, risuja ja vanhoja puskia on kuskattu pois jo kaksi kuorma-autollista; tähteellä olisi vielä kuormallisen verran.

Kunnan intressissä oli tontin sivuitse kulkevan ojan perkaaminen, joten se hoidettiin samalla kertaa ja minä sain kaivuumaista sopivasti lisätäyttöjä tontin kulmalle. Myös maantienpuoleinen oja perattiin ja sen tontinpuolesta reunaa leikattiin loivemmaksi. Loivempaa luiskaa on helpompi hoitaa ruohonleikkurilla ja taas saatiin tarvittavaa täyttömaata.

Vanhoja puskia ja pensaita revittiin enimmäkseen irti ja kaatopaikkakuormaan, mutta kolme kohtalaisen suurta ja elinvoimaista angervoa siirrätin paremmalle paikalle. Nyt ne ovat aika näyttävällä paikalla maantien vieressä ja aiempaa väljemmin istutettuna.

Loppupäivä menikin enimmäkseen massoja siirrellessä ja maita tasoitellessa. Aivan loppuun asti urakka ei edennyt tänään, vähän jäi tehtävää myös huomiselle.