Takkaa on sisäänpoltettu nyt viitenä päivänä perättäin, tulisija alkaa olla pikkuhiljaa otettavissa "tuotantokäyttöön" talon lämmittäjänä. Tässä viime päivien aikana isompaa puumäärää polttaessa tuli huomattua, että takka imee ilmaa melkoisia määriä - jopa siinä määrin, että aromikasta korvausilmaa alkoi tulla myös viemäriputkien suista. Putkarit olivat peittäneet putkensuut vain parilla kaistalla teippiä, joten eipä ihme... Laitoin muovipussin kunkin putken päähän ja kietaisin jeesusteippiä ympärille, tuoksut hävisivät samoin tein.

Tämän illan kohokohta oli ensimmäinen makkaranpaisto uuden takan hiilloksella. Makkaran paistaminen oman takan pesässä oli jo elämys sinänsä, mutta makkaran mutustaminen sinapin ja lager-oluen kera oli jotakin kertakaikkisen ylivertaista. Epäilenpä, että tämän tyyppistä tulisteluromatiikkaa tullaan harrastamaan jatkossakin aina lauantaisaunan päällisiksi...

Ulkotöitä tuli jonkin verran tehtyä viikonlopun aikana. Purin keväästä asti pystyssä jököttäneen virityksen, jonka varaan kattoristikot aikoinaan oli tuettu pystyyn. Samalla perkasin jälleen purkupattingit ja -laudat naulattomiksi. Jäljelläolevat villapaalit järjestelin yhden peitteen alle, vapautuipa taas iso pressu odottamaan akuuttia käyttötarvetta.

Roskaa on kertynyt paljon, pari vanhasta koiraverkosta viritettyä aitausta on jo ääriään myöten täynnä. Tein vielä yhden aitauksen - tämä kun täyttyy, niin sitten alkaakin olla aika tilata jätelava paikalle ja kuskata roinat kaatopaikalle.