Tänään oli yläkerran vuoro siistiytyä tasoitepölyistä ja -kikkareista, aamupäivä vierähtikin taas siivoillessa. Vaikka olinkin harjannut pois suurimmat tasoitejäämät, niin silti imurin säiliöön oli kertynyt jo kilokaupalla rakennuspölyä. Ja sitähän riittää vielä lattioillakin, imurikaan ei ihan kaikkea pysty vetämään sisuksiinsa. Tasoiteryhmälläkin on vielä hiontahommia tehtävänä, joten lisää pölyä on luvassa.

Seinien levytyksestä jäi tähteelle iso kasa kipsilevysilppua, läjä veti korkeudeltaan vertoja alkuperäiselle hyvin järjestyneelle levypinolle. Kärräsin silput roska-aitaukseen, vähän isommat kuivat levynkappaleet poimin parempaan talteen, ties vaikka niille löytyisi käyttöä. Osa hukkalevyistä oli imenyt kovasti kosteutta, niiden rakenne oli muuttunut muhjuksi, joka piti lopulta lapioida kottikärryyn.

Alkaisi vähitellen olla aika tilata siirtolava tontille, ensimmäinen kuorma rupeaa olemaan koossa kaatopaikkamatkaa varten. Toisen kerran lava saakin tulla tontille muuton paikkeilla - joistakin vanhoista romuista luopuminen on helpompaa, kun ne voi ohimennen nakata lavalle muun jätteen sekaan, eikä kantaa sisälle taas pölyä keräämään.

Ensi viikolla pitäisi käsittääkseni tapahtua taas melkoisesti asioita. Tasoitemiehet viimeistelevät urakkansa, timpurit paneloivat katot ja käyvät ulkoverhouksen kimppuun. Sisustusurakoitsijan pitäisi aloitella myös pikapuoliin oma osuutensa. Loppukiri on siis vähitellen alkamassa.