Viikonlopulla sain lopulta aikaiseksi pystyttää uuden postilaatikon tuonne tienposkeen. Postilaatikkoryhmässä ei ollut tilaa uudelle tulokkaalle, joten jouduin laittamaan laatikolle oman jalan. Talonrakennuksesta jäi tähteeksi liuta kyllästettyjä puunpätkiä, niistä oli hyvä kyhätä tukeva teline postilaatikolle.

Postinkantaja kävi viime viikolla tuomassa postit suoraan kotiovelle, kun kerran osoite oli muuttunut, mutta uutta laatikkoa ei ollut tuolloin vielä ilmaantunut. Jostakin syystä postia ei voitu jättää enää vanhaan laatikkoon, jossa edelleenkin oli oikea nimi päällä (osoitenumeroa siinä ei koskaan ole ollutkaan). No, nyt on uusi laatikko vanhan vieressä ja posti löytänee perille. Lehdenjakaja tosin jätti paikallislehden edelleen vanhaan laatikkoon...

Kävin eilen noutamassa jo viime viikolla tilaamani lisäavaimet - kolmen avaimen perussetti ei aivan riittänyt neljälle. Lukkoliikkeessä oli myös kaiverruspalvelu, sain samalla kertaa hankittua nimikyltin postilaatikon kylkeen.

Ilmat ovat talvikeleiksi aika poikkeukselliset, ulkona myrskyää ja lämpömittari näytti +7.7 asteen lämpötilaa vielä iltakymmenen aikaan. Vettä on satanut paljon ja pitkään, minkä seurauksena on pihan kupeeseen taas syntynyt melkoinen järvi. Koska maa ei ole enää jäässä, päätin yrittää järven tyhjentämistä.

Veden kertyminen johtuu pääasiassa siitä, että tarvittava ojitus ei ole vielä valmis, sillä työmaa-aikaiset laskutilat piti rakentaa tulevan ojapainanteen päälle. Pihatien alle laitettiin jo keväällä rumpu ja lasku tehtiin sivuojalle asti, mutta rummun yläpää jäi tukkoon sorakentän peittämänä.

Kaivoin siis tuon piiloon jääneen putkenpään uudelleen näkyviin ja pienen lasku-uran kertyneelle pintavedelle. Pihan järvi alkoikin tyhjentyä iloisesti solisten - vettä on kuitenkin sen verran paljon, että vasta huomenna näkee, toimiiko kuivatusoperaatio tarpeeksi hyvin.