Taas on se aika kuukaudesta kun pitää lukea mittarit. Viime maaliskuun sähkönkulutus oli runsaat 2500 kWh, mikä on enemmän kuin helmikuussa ja toisaalta myös enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla. Vettä on kulunut 12 m³.

Katsaus vuodentakaisiin lokimerkintöihini näytti, että tuolloin asentelin rännikaivoja aurinkoisessa +13 asteen kevätkelissä - samana päivänä tänä vuonna oli saman verran pakkasta ja 20 cm lunta. Tuo taitaa pitkälti selittää suuremman kulutuksen - on vaan ollut kylmempää kuin viime vuonna.

Nyt ollaan onneksi paistateltu pari päivää suunnilleen kymmenen asteen plussakeleissä ja lumetkin alkavat olla tiessään. Kevääntuloon luottaen napsautinkin tuloilman esilämmitysvastuksen pois päältä - lattialämmöt saavat vielä jäädä päälle.

Pikkuhiljaa alkaa taas olla käsillä ne ajat kun pitäisi tarttua vielä kesken oleviin ulkohommiin. Muutama hankalampi paikka odottaa vielä maalaustaan, maalaus pitää hoitaa pois heti kun kelit siihen kelpaavat. Pihatöitäkin löytyy varmasti pitkin kevättä ja kesää, jotakin terassin tai pation tapaista voisi yrittää kyhäillä tuonne talon aurinkoisemmalle puolelle.