Tänään aamusta soittelin sähköyhtiöön udellakseni liittymäasioista ja tilasinkin liittymispaperit samalla kertaa. Jonkin verran olen laskeskellut hinnan eroja 1- ja 2-tariffisähkön välillä, mutta en oikein saanut vaakakuppia kallistumaan kummankaan mittaustyypin puoleen suunnitellulla kulutusprofiililla.

Päädyin ottamaan 2-tariffimittauksen, sen kanssa saattaa päästä edullisempaan lopputulokseen jos hiukan yrittää siirtää kulutuspainotusta joittenkin toimintojen (pesukone, tiskari yms.) osalta yöaikaan. 2€:n suuruinen kuukausimaksun lisäys pitäisi saada tienattua takaisin öiseen aikaan 0,008€/kWh pienemmällä siirtohinnalla.

Pitkän päivän jälkeen kotiin tultuani huomasin, että pihamaalle oli ilmaantunut valumuotteja terassin ja kuistin pilarianturoitten tekoa varten. Lisäksi vajaan oli järjestäytynyt joukko työkaluja ja mittausvälineitä, ikäänkuin ennakoimaan tulevaa urakkaa. Jopa vanha ulkohuussi oli kunnostautunut rakentamisen aikaiseksi käymäläksi.

Posti oli tuonut uuden "Asiakkaan tietopankki" CD:n. Mitähän tämä oikein mahtaa tarkoittaa? Uuden CD:n sisältö näyttää elementtitalo-orientoituneelta, onko meille tulossa elementtitoimitus? Minä olen kyllä sillä mielellä tehnyt tilauksen, että talo tulee Pre-Cut-toimituksena. Täytyy varmaankin tarkistella asiainlaitoja.

Vaimon kanssa teimme illalla pienen iltakävelyn ja saapastelimme ristiin rastiin pitkin tonttia. Vaikka talosta ei ole olemassa vielä muuta kuin maahan isketyt kulmamerkit, niin suoritimme kuitenkin ensimmäisen saunomisen uudessa mökissämme. Vähän oli tietysti ankeaa, kun kiuas puuttui ja lauteenkin virkaa toimitti sammaleella makaava listanpätkä. Ja vaatteet päälläkin piti saunoa, koska naapureitten nähden ei kehdattu nakuilla - meillä kun ei ole vielä seiniäkään.