Keltainen kuljetus yritti tänään tuoda meille toisenkin ulkomittauskeskuksen, mitä en kuitenkaan ottanut vastaan - mitäs me toisella tehtäisiin. Ensin tulleen kaapin maadoituskuparikin on jo haudattu maahan parinkymmenen metrin matkalle.

Logistiikan pasmat menivät sekaisin varmaankin sen takia, että jouduin aikoinaan kiiruhtamaan keskuksen toimittamista, jolloin keskus tilattiin ennen varsinaisen sähkösuunnitelman lähettämistä. Tästä ei ilmeisesti ollut mennyt merkintää kirjoihin eikä kansiin. Soittelin sähköpuolen työnjohtajalle ja ilmoitin kaapin palauttamisesta.

Liittymäjohdon kytkentään sain myös hoideltua sähkömiehen, tulee paikalle päivän varoitusajalla. Talotoimittajan urakoitsijalle kuuluvat nuo talon sisäpuolen sähkötyöt; ulkopuoliset työt eli liittymäjohdon vienti ylös sähkötolppaan ja ulkokeskukseen kytkeminen jäivät minun hankintaani. Sähköyhtiö puolestaan kytkee johdot tolpassa ja asentaa kulutusmittarin.

Maanrakennusmiehet olivat vetäneet vesijohtoputken ja liittäneet sen runkovesijohtoon. Viemäriputken veto on vielä meneillään ja jäi päivän päättyessä hivenen kesken. Liitos viemärikaivoon oli kuitenkin jo tehty. Putket risteilevät sulassa sovussa puhelinyhtiön kaapelin ja naapuritalon putkistojen kanssa, kummatkin säilyivät operaatiossa ehjänä.