Reippaan kuukauden takaisen puunkaatoruljanssin yhteydessä syntyi kuutiometreittäin paitsi pölkkyjä, myös risua. Yksi risukasa oli löytänyt paikkansa hiukan huonosta kohdasta talon seinälinjojen sijoilta, haittasi jonkin verran linjapisteitten merkitsemistä.

Läksin siirtämään korkeudeltaan parimetristä risukasaa parempaan paikkaan tontin laidalle. Kasan alta paljastui pieni napajäätikkö, talven tuiskaama lumi ei ollut tuolta paikalta juurikaan vähentynyt, vaikka muualla maa on paljas ja nurmi virhertää. Vanha viisaus "Paistaa se päivä risukasaankin" lienee ainakin tässä konkreettisessa merkityksessään todistettu paikkansa pitämättömäksi.

Kasa oli hyvä siirtää senkin takia, että routa pääsisi edes vähän sulamaan tuolta umpijäiseltä kohdalta ennen kaivuutyön alkua. Tarkoitus on suunnilleen poistaa vain humusmaa, mutta jäistä tanteretta voi vahingossa lähteä matkaan aina roudan paksuudenkin verran.

Jos vielä olisi taikauskoinen, niin tuo makuuhuoneen kohdalle jäävä jäätikkö olisi voinut noitua jäätävämmät olosuhteet myös valmiiseen makuuhuoneeseen... nyt kun ongelma on poistettu pitänee harkita laatan vahvistamista makuuhuoneen kohdalta ;-)