Pitäisiköhän sitä ryhtyä itsekin virkamieheksi, kun niillä tuntuvat nuo lomat pyörivän parmmin kuin hyvin. Ainakin sellaisen vaikutelman saa, kun yrittää ottaa yhteyksiä kylämme tekniseen toimistoon.

Tänään olisin sopinut vesi- ja viemäriverkkoon liittymisestä, mutta yllättäen koko toimiston väki oli lomalla ja palaa töihinsä vasta seuraavana maanantaina. Ainakin viitenä eri kertana viime kesän jälkeen on kulloinkin tavoittelemani viranhaltija sattunut olemaan lomalla. Vastapainoksi täytyy kyllä sanoa, että asiat tuntuvat kuitenkin lopulta hoituvan hyvinkin nopeasti kuntoon, liekö sitten juuri tuon lomailun virkistävän vaikutuksen ansiota.

Kyselin myös paikalliselta kyläkauppiaalta perustustarvikkeitten hintoja, lupasi räknätä hinnat tämän ehtoon aikana. Puutavaraliikkeen kaveria en saanut kiinni. Tontilta keräilin pois jotakin sinne vuosien varrella kertynyttä roinaa, ruohonleikkurin mentäviä sillakkeita ja koristeaidan tolppia yms. Kaikki tolpat eivät kylläkään vielä suostuneet heltiämään roudan lujasta syleilystä.